tekrar merhaba,
Execute Sql task ControlFlow da oldugu icin mümkün mertebe DataFlow kalmam lazim. Birkac yerde degisiklik yaptim. Ama daha önce meramimi tam anlatayim.Belki tavsiyelerin olur hocam.
Elimdeki islenmemis data bu:
Tabi sütunlarda yer yer bosluklar var. Buda daha önce bahsettigim 5 satirlik bosluk:
Yapmam gerekenler
1. destination country kolonunda sehir yerine bölge isimleri yazilmis.bunlari tamamen silecegim.Ayrica bazi sehir isimleri kisaltma olarak ve bazilari da farkli dilde yazilmis.Bunlarida ingilizce yazip,digerlerini de uzun sekliyle degistirecegim.
2. destination region kolonunda bölge isimleri yerine sehir isimleri yazilmis.Hepsini bölge isimlerine degistirecegim.
3.tamamen bos olan 5 satirlik yeri yok etmem gerek
4.Diger bos alanlarada NULL degeri verecegim.
simdiye kadar yaptiklarim:
Burada destination country kolonundaki silinmesi gereken yerleri filtreledim:
sonra bosluklara null degeri vermek icin söyle yaptim:
fakat burda kolonu birkez secebiliyorum.Tekrardan ayni kolonda islem yapmak istedigimde (kisaltmalar vb.) maalesef olmuyor.
daha sonra baska tabelayla join islemi ve Type Convert yapmam gerekiyordu.Tabelamin son haline baktigimda 5 satirlik bos yerin yok oldugu gördüm.Acikcasi cözemedim nasil oldugunu.
Ancak bukadar basarabildim.Daha önce dedigim gibi.Mümkün oldugunca bunlari DataFlow icinde yapmam gerek.SSIS Toolbox taki compenent lerin hepsini tanimiyorumda.
Bir care var mi ?